GP van Monaco
Grand Prix van Monaco
Mercedes
Valtteri Bottas
Mercedes Formule 1 auto

De wiel van Bottas zijn Formule 1-auto is na vijf dagen eindelijk los. Mercedes kreeg zondagmiddag tijdens de GP van Monaco het rechtervoorwiel niet los. In de fabriek in Engeland is het eindelijk gelukt.

Valtteri Bottas reed zondag een goede race. Hij had de P2 in handen achter Max Verstappen. In ronde 30 ging het mis. Hij werd naar binnen geroepen voor een pitstop. Hij moest van zachte banden naar harde banden overstappen. De pitcrew kreeg het rechtervoorwiel niet los. Door dit accident moest Bottas de race opgeven. Uiteindelijk bleek dat een wielmoer die zich door het wielpistool had vastgemaakt aan de as het probleem.

“Uiteindelijk hebben we het wiel helemaal niet losgekregen”, zei technische directeur James Allison van Mercedes na de Grand Prix. “De auto staat zo nog altijd in onze garage. Het moet er worden afgeslepen, wat we zullen doen in de fabriek”. Vandaag is het eindelijk gelukt om het voorwiel te verwijderen.

Mercedes heeft een onderzoek aangekondigd. Volgens teambaas Toto Wolff wordt alles in het onderzoek meegenomen. Het ontwerp, de materialen. Dit mag niet nog een keer voorkomen aldus Wolff.

Gepubliceerd op: 27 mei 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *