Grand Prix van Abu Dhabi
Grand Prix van Saoedi-Arabie
Max Verstappen
Max Verstappen

Max Verstappen heeft van zich laten horen na de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Hij vindt dat hij de vorige race oneerlijk is behandeld door de wedstrijdleiding in de Formule 1.

Met de Grand Prix van Abu Dhabi voor de deur heeft Verstappen zich laten horen. “De regels gelden blijkbaar niet voor iedereen”. Verstappen kreeg tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië twee tijdstraffen van 5 seconden. In totaal dus 10 seconden. Dat had uiteindelijk geen effect op de stand. “Onterechte straffen” vind de Red Bull coureur. Vooral de straf die hij kreeg tijdens het duel met Hamilton in de eerste bocht zit Verstappen dwars. Daar kreeg hij 5 seconden tijdstraf voor. “Anderen deden precies hetzelfde en kregen geen straf”. Daar doelt hij op een gelijk situatie tussen Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc.

“Als je vooraan rijdt lig je altijd meer onder een vergrootglas, maar ik begrijp het nog steeds niet helemaal. We gingen allebei van de baan”. Na de race kreeg de Nederlandse coureur ook een tijdstraf voor ‘onvoorspelbaar remmen’ op het moment dat Hamilton er langs wil komen. Daar klapte Hamilton achterop Verstappen. “Daar ben ik het ook niet mee eens. En daarna duwt hij me nog van de baan ook. Hij keek zelfs naar me. Maar daar krijgt hij alleen een waarschuwing voor. Dat is gewoon niet eerlijk”.

Verstappen gaat dan ook niks aan zijn rijstijl veranderen. “Ik wil dat het eerlijk is voor iedereen en dat is het momenteel niet. Waarom zou ik dan iets gaan veranderen? Iedereen zou zo moeten mogen racen”.

Komende zondag is de allesbeslissende Grand Prix van dit seizoen. Die vindt plaats in Abu Dhabi. Wordt Max Verstappen voor de eerste keer wereldkampioen of toch Hamilton voor de achtste keer?

Foto: Instagram Max Verstappen

Gepubliceerd op: 09 dec 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *