F1
Formule1
George Russell
GP van Sakhir
Max Verstappen
Valtteri Bottas
Max Verstappen - Bahrein Outer Circuit

Max Verstappen van Red Bull is als eerste geëindigd in de laatste vrije training voor de GP van Sakhir. De eerste en tweede vrije trainingen werden vrijdagavond gereden.

De derde vrije training begon 15:00 zaterdagmiddag (17:00 lokale tijd). Verstappen eindigde als eerste in de derde training. George Russell (die deze GP invalt voor Lewis Hamilton) heeft het niet slecht gedaan de trainingen. Russell valt in voor Hamilton omdat hij positief op het coronavirus is getest.

Russell eindigde in de eerste en tweede vrije trainingen als eerste, Verstappen als tweede. De derde training is de winst voor Verstappen. Daar eindigde Russell als zevende en Valtteri Bottas als tweede. Russell was tijdens de eerste training 54,546 seconden bijna twee tienden sneller dan Verstappen. Albon eindigde als derde en Bottas als vierde.

In de tweede training was Russell wat langzamer dan in de eerste. 54,713 om 54,546. Verstappen eindigde als tweede met 54,841 seconden ruim een tiende langzamer dan Russell. Perez eindigde als derde, Ocon als vierde en Albon als vijfde. Voor Charles Leclerc was de training zo klaar, hij had problemen met de versnellingsbak.

In derde training was Verstappen goed op dreef hij was met 54,046 seconden twee tienden sneller dan Bottas (54,270). Pierre Gasly eindigde als derde. Russell eindigde met 54,644 op de zevende plek. Er wordt weer op het Bahrain International Circuit geracet, maar voor de Grand Prix van Sakhir is de baan ingekort. De coureurs leggen 2 kilometer minder af. Vooral Verstappen is niet blij met deze GP. Tegen de Telegraaf vertelt de Limburger: “Het is echt een aanfluiting”, dit is toch niet Formule 1-waardig? Vijf bochten en alleen maar verkeer. Het lijkt wel alsof de Formule 1 er een entertainmentshow van wil maken.”

De kwalificatie race start zondagavond om 18:00 en de race op zondagavond om 18:30.

Gepubliceerd op: 05 dec 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *