GP Portugal
Lewis Hamilton
Max Verstappen
Sergio Perez
Valtteri Bottas
Autódromo Internacional do Algarve

Zondagmiddag vond de GP van Portugal plaats. De verwachtingen waren hooggespannen. Lewis Hamilton pakte zijn 92ste zege en dat is een record.

Op de Autódromo Internacional do Algarve heeft Lewis Hamilton zijn 92ste zege te pakken. Daarmee is hij Michael Schumacher voorbij gegaan en is nu recordhouder. De eerste rondes had Hamilton het lastig, maar daarna kon hij teamgenoot Bottas voorbij rijden. Max Verstappen is als derde geëindigd.

Verstappen had het de eerste rondes lastig. “Ik had heel weinig grip in de eerste ronde en het regende een beetje”, ik probeerde vooral uit de problemen te blijven.” De eerste rondes waren ook veel wisselingen. Carlos Sainz nam zelfs tijdelijk de eerste plek en Verstappen tweede. Snel daarna zakte Verstappen naar de vijfde plek.

De Limburger gaf Racing Point coureur Sergio Pérez een tik, waardoor Pérez in de rondte spinde en naar de laatste plek zakte. De stewards onderzochten het incident maar gaf geen straf. “Het gat naar Mercedes was toen al zo groot dat ik er niets meer aan kon doen.” Blikt Verstappen terug op de race.

Het is de zevende keer in twaalf races dat Hamilton, Bottas en Verstappen op het podium staan.

Gepubliceerd op: 25 okt 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *