AlphaTauri
Yuki Tsunoda
Yuki Tsunoda

De Japanse Yuki Tsunoda gaat volgend jaar naast Pierre Gasly voor AlphaTauri rijden in de Formule 1. Hij neemt de plek in van Daniil Kvyat.

Tsunoda maakte dit seizoen indruk tijdens zijn debuut in de Formule 2. Names team Carlin won hij drie keer, stond hij zeven keer op het podium en staat derde in de WK-stand. De afgelopen weken werd er al vaker gesproken dat de Japanner naar AlphaTauri zou gaan. In november maakte hij ook indruk toen hij in een Formule 1 auto over het circuit van Imola reed.

“Zijn rondetijden waren enorm constant en hij gaf de engineers waardevolle informatie. Ook werkt hij goed samen met de Honda-engineers, hij is een geweldige toevoeging aan het team. In de Formule 2 liet hij zien dat hij op de juiste manier agressief kan zijn” zegt teambaas Franz Tost.

Ook Tsunoda is dolbij: “Ik wil graag Red Bull, Alpha Tauri en Helmut Marko bedanken voor deze kans. En natuurlijk wil ik ook Honda bedanken. Zij hebben mij enorm geholpen in het begin van mijn loopbaan”.

Daniil Kvyat zien we in het nieuwe seizoen niet meer terug in de Formule 1. De meeste stoelen lijken gevuld te zijn, achter enkele namen staat nu nog een vraagteken. Lewis Hamilton heeft nog altijd niet bijgetekend bij Mercedes, de verwachting is al wel dat het gaat gebeuren. Ook is de toekomst van Alexander Albon bij Red Bull nog onzeker.

Gepubliceerd op: 17 dec 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *