Binotto
Ferrari
Formule 1
Binotto vertrekt bij Ferrari

Teambaas Mattia Binotto vertrekt eind van dit jaar bij Ferrari. Na drie jaar heeft hij zijn ontslag ingediend. Er gingen al meerdere geruchten dat de 53 jarige Italiaan het veld moest ruimen.

Dinsdag kwam Ferrari met een verklaring dat Binotto zelf zijn ontslag heeft ingediend en per 31 december vertrekt. “Ik denk dat het juist is om deze stap nu te zetten, hoe moeilijk deze beslissing ook voor me is geweest”, zegt de Italiaan in zijn verklaring.

“Ik verlaat een bedrijf waar ik van hou, waar ik al 28 jaar deel van uitmaak. Ik laat een verenigd en groeiend team achter. Een sterk team dat klaar is om de hoogste doelen te bereiken en dat ik het allerbeste wens voor de toekomst.” Rond de laatste race van dit seizoen in Abu Dhabi liet de teambaas weten nog “relaxt” te zijn over zijn toekomst. De nieuwe Ferrari-CEO Benedetto Vigna zou hebben aangedrongen op het vertrek.

Binotto was sinds 2019 teambaas van Ferrari. Vanaf 2016 was hij al technisch directeur bij het team. Bij begon zijn carriere in 1995 en was vooral werkzaam op de motorenafdeling. Hij maakte het succes van Michael Schumacher meerdere keren mee. Door betrouwbaarheidsproblemen, strategische blunders en rijdersfouten zorgde er mede voor dat Verstappen afgelopen jaar won.

Gepubliceerd op: 29 nov 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *