Ferrari
Mercedes
Red Bull
Renault
Red Bull Racing

Team Red Bull heeft een oplossing gevonden voor de Formule 1 discussie over de bevriezing van de motorontwikkeling. De toekomst is nu minder onzeker.

In oktober werdt bekend gemaakt dat Honda die op dit moment de motoren voor Red Bull levert, zich terug trekt vanaf 2022. Daarom was het plan van Red Bull simpel. Het team waar Max Verstappen en Alexander Albon rijden, willen graag verder met de Japanse motoren. Dit zou betekenen dat het team de intellectuele eigendom overkoopt van Honda en vervolgens zelf onderhoudt.

Red Bull eiste dat er na 2021 een ontwikkelingsstop zou plaats vinden, zodat ze niet blijven betalen voor ontwikkeling voordat de nieuwe motorformule zou worden ingevoerd. Renault en Ferrari waren hier niet blij mee.

Dit zou betekenen dat de volgende motorupdate net voor het einde van 2021 zou plaats vinden, waardoor ze er nog jaren mee verder konden voordat de nieuwe regels voor motoren zouden ingaan. Mercedes kon zich hier in vinden, Renault en Ferrari zeker niet. Het lijkt er toch op dat alle teams akkoord gaan met deze oplossing.

Auto Motor und Sport meldt dat de teams, toenadering hebben gevonden. Zij kunnen zich vinden in de bevriezing van de ontwikkeling van de motoren. In dit plan kunnen ze nog twee motorupdates uitvoeren. Begin 2021 en begin 2022. Daarnaast gaan ze in 2022 rijden met duurzamere brandstof.

De nieuwe motorregels die gepland stonden voor 2026 worden waarschijnlijk vervroegd naar 2025. Op dit gebied is er nog veel onduidelijk.

Gepubliceerd op: 19 nov 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *