Formule 1
Grand Prix van Nederland
Dutch Grand Prix

De Grand Prix van Nederland kan gewoon doorgaan. Dat heeft de rechtbank in Haarlem bepaalt. Mobilisation for the Environment (MOB) had een kort geding aangespannen tegen organisatie van de Formule 1.

MOB had een kort geding aangespannen tegen de organisatie om de vergunning te schorsen. Volgens de milieuorganisatie zou er meer stikstofuitstoot zijn, dan dat de organisatie had aangegeven. De organisatie twijfelde of de vergunningen wel terecht zouden zijn verstrekt door de provincie Noord-Holland. De voorzieningenrechter van Haarlem heeft dit argument van tafel geveegd.

“Om te bepalen of een voorlopige voorziening getroffen moet worden vooruitlopend op de beslissing in de bodemprocedure, maakt de voorzieningenrechter een belangenafweging. MOB hecht aan het natuurbelang en zet zich in om ecologische schade aan het naastgelegen Natura 2000-gebied te voorkomen. Circuit Zandvoort daarentegen heeft inmiddels de F1 vrijwel volledig georganiseerd en heeft hier fors in geïnvesteerd. Het niet doorgaan van de F1 zou direct leiden tot zeer grote schade en mogelijk faillissement voor Circuit Zandvoort”, staat in de verklaring van de rechter.

Tussenoplossing

Vorige week was er een zitting over deze zaak. MOB wilde graag een tussenoplossing. De Formule 1 race mocht zondag doorgaan maar dan zonder publiek en zonder voorprogramma. Daar is de organisatie van de F1 niet akkoord meegegaan.

Dit weekend is er na 36 jaar eindelijk weer een Formule 1 race in Nederland. De Grand Prix van Nederland strijkt neer in Zandvoort. Lees hier alles wat je erover moet weten!

Gepubliceerd op: 31 aug 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *