Next race

Grand Prix van Spanje 2023

04 jun
15:00:00
Vlag van spainMontmeló Bekijk de race
dagen
uren
minuten
seconden
Winaars:
Wedstrijd 2016 Lewis Hamilton
Wedstrijd 2017 Sebastian Vettel
Wedstrijd 2018 Daniel Ricciardo
Wedstrijd 2019 Lewis Hamilton
Wedstrijd 2021 Max Verstappen
Wedstrijd 2022 Sergio Perez
Statistieken:
Aantal rondes 78
Eerste GP 1950
Lengte circuit 3.340
Locatie Circuit de Monaco

Het weer in: Monte-Carlo Monaco

°C

Wind: km/u
Regen: mm

Koop tickets voor deze GP

Koop tickets

Grand Prix van Monaco 2023

De Grand Prix van Monaco is een jaarlijks terugkerend evenement in de Formule 1-kalender en wordt gehouden op het stratencircuit van Monaco. In 2023 zal de Grand Prix van Monaco plaatsvinden op het weekend van 26-28 mei.

Het circuit van Monaco is een van de meest iconische en prestigieuze circuits in de Formule 1. Het is gelegen in het hart van het prinsdom Monaco, aan de Middellandse Zee, en is bekend om zijn uitdagende layout en de prachtige omgeving. Het circuit bestaat uit een aantal smalle straten en bochten en is berucht om zijn hoge snelheid en gevaarlijke afgronden langs de baan.

De Grand Prix van Monaco is één van de oudste races op de Formule 1-kalender en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze races in de sport. Het is een van de weinige races waarbij het publiek toegang heeft tot het paddock, wat betekent dat ze dichtbij de coureurs en hun teams kunnen zijn.

Hoewel de Grand Prix van Monaco een van de populairste races op de kalender is, is het ook een van de meest uitdagende races voor de coureurs. De smalle straten en bochten maken het moeilijk om in te halen en een foutje kan betekenen dat je in de muur eindigt. Bovendien is het circuit van Monaco bekend om zijn wisselvallig weer, wat het nog moeilijker maakt voor de coureurs om de baan te houden.