F1
Formule 1
GP van Bahrain
GP van Sakhir
Haas
Romain Grosjean
Pietro Fittipaldi

De Braziliaanse Pietro Fittipaldi zal Romain Grosjean vervangen tijdens de Sakhir GP die op 6 december in Bahrein plaats vindt.

Team Haas heeft laten weten dat Romain Grosjean nog niet in staat is om aankomende zondag te racen. Grosjean raakte zondagmiddag 29 november gewond toen hij crashte met zijn auto tijdens de GP van Bahrein. Zijn auto vloog gelijk in de brand. Na vijftien seconden kon hij gelukkig zelf uit de auto komen, en liep brandwonden aan zijn handen en enkels.

Hij is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zondagavond nog een video publiceerde op Twitter dat het goed met hem ging, maar toch nog een nacht in het ziekenhuis moet blijven.

Team Haas heeft laten weten dat test- en reservecoureur Pietro Fittipaldi hem zal vervangen tijdens de Sakhir GP op het Outer circuit in Bahrein. Fittipaldi is de zoon van oud-coureur en meervoudig F1 kampioen Emerson Fittipaldi. Pietro kwam in 2019 uit in de DTM, en rijdt dit seizoen in de Aziatische Formule 3.

“We hebben besloten dat dit het beste is voor Romain. De beslissing om Pietro in de auto te zetten was een makkelijke beslissing. Hij is bekend bij ons als onze test- en reservecoureur. Het is natuurlijk een mooie kans voor hem”, aldus Günther Steiner. Pietro Fittipaldi is natuurlijk blij met deze kans: “Maar allereerst ben ik blij dat het naar omstandigheden goed gaat met Romain. We zijn blij dat zijn verwondingen na zijn zware crash enigszins meevallen”.

Gepubliceerd op: 30 nov 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *