Alexander Albon
Max Verstappen
Red Bull
Sergio Perez
Sergio Perez naar Red Bull

Volgens diverse media gaat Red Bull vandaag Sergio Perez presenteren als Max Verstappen’s nieuwe teamgenoot. Alexander Albon zien we in het nieuwe seizoen niet meer terug.

UPDATE: Red Bull heeft het officieel gemaakt. Sergio Perez komt van Racing Point naar Red Bull. “Alex is een waardevol lid van dit team. Na alle data en prestaties uitvoerig te hebben bestudeerd, hebben we echter besloten dat Sergio de juiste teamgenoot voor Max is”, reageert teambaas Christian Horner.

Diverse media melden dat later vandaag Red Bull officieel met dit nieuws naar buiten gaat komen. Perez krijgt de tweede stoel naast Verstappen en vervangt Albon. De 24 jarige Thai presteerde dit seizoen tegenvallend. Er werd al langer gesproken dat hij zijn stoel bij Red Bull moest opgeven.

Twee namen als vervangers werden vaak genoemd. Perez maar ook Nico Hulkenberg die op dit moment geen team heeft. Albon blijft wel testcoureur en een terugkeer in de Formule 1 is niet uitgesloten. Tijdens de GP van Sakhir won de dertigjarige Mexicaan. Dit seizoen eindigde hij als vierde in de WK-stand.

Met de keuze voor Perez wil Red Bull Racing een nog grotere concurrent voor Mercedes worden. Dit seizoen moest Verstappen alleen de strijd aan met Hamilton en Bottas. Het lijkt erop dat alle stoelen voor het seizoen is vergeven.

Gepubliceerd op: 18 dec 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *