Formule 1
GP van Australië
de Formule 1

Er is veel onzekerheid of de Grand Prix van Australië die op 21 maart gepland staat, doorgaat.

Diverse media melden vandaag dat de GP wordt uitgesteld door het coronavirus. Vorig jaar waren er rond de star van het Formule 1 seizoen ook problemen door de coronapandemie. Door verscherpte lokale coronaregels zou het onmogelijk zijn om de F1-race op het Albert Park Street circuit door te laten gaan.

“We hebben onze kalender voor 2021 rond en kijken uit naar de terugkeer van de Formule 1 in maart van dit jaar”, dat is het enige wat een woordvoerder van de Formule 1 erover wil zeggen. Het kan ook betekenen dat het seizoen pas eind maart start. Tijdens de GP van Bahrein op 28 maart.

Vorig seizoen startte het Formule 1 seizoen ook pas veel later door het coronavirus. Een paar uur voordat de eerste training van de GP van Australië in 2020 gereden zou worden, werd deze geschrapt. De coureurs stonden al op de baan. In juli tijdens de GP van Oostenrijk werd pas de eerste wedstrijd van 2020 gereden.

Dit jaar kan Lewis Hamilton de achtste wereldtitel binnen slepen, al is zijn contract bij Mercedes nog niet verlengd, dus zijn toekomst nog onzeker. Max Verstappen zal dit seizoen met een nieuw teamgenoot de strijd aangaan. Sergio Perez heeft de tweede stoel bij Red Bull.

Gepubliceerd op: 04 jan 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *