AlphaTauri
F1
Nyck de Vries
Nyck de Vries

De Friese Nyck de Vries stopt bij AlphaTauri. Hij wordt weggestuurd bij AlphaTauri. Het moederbedrijf Red Bull heeft dit besloten. De resultaten vallen tegen. Hij wordt vervangen door Daniel Ricciardo.

De 28-jarige coureur was bezig met zijn eerste seizoen in de Formule 1. De resultaten van de Nederlander vielen erg tegen. In de eerste tien Grand Prix van dit seizoen heeft hij nog geen 1 punt behaald en zijn hoogste plek was de twaalfde in Monaco. “Ik wil Nyck bedanken voor zijn waardevolle bijdrage tijdens zijn tijd bij Scuderia AlphaTauri en ik wens hem het allerbeste voor de toekomst”, reageert teambaas Franz Tost.

Helaas zal de Vries niet in Nederland kunnen laten zien wat hij kan tijdens de Nederlandse GP. Die vindt na de zomerstop plaats op 27 augustus in Zandvoort.

Ricciardo neemt het stoeltje over. Hij komt na een half jaar weer terug in de F1. Zijn contract werd eind vorig jaar niet verlengd bij McLaren. Nu mag hij zijn kunsten laten zien bij AlpaTauri. “Er zijn geen twijfels over zijn kwaliteiten en hij kent velen van ons al. Hij zal zich gemakkelijk kunnen aanpassen en bovendien zal het team veel profijt hebben van zijn ervaring. We halen namelijk een achtvoudig GP-winnaar binnen” aldus Tost.

Ricciardo wordt de teamgenoot van Yuki Tsunoda.

Gepubliceerd op: 11 jul 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *