Ferrari
Formule 1
Formule 4
Maya Weug
Maya Weug - F4 coureur Ferrari

De Nederlandse Maya Weug (16) is de eerste vrouwelijke coureur. Ze is geselecteerd voor het talentenprogramma van Ferrari.

De zestienjarige was de sterkste in de FIA Girls on Track – Rising Stars competitie, en heeft daarmee een plek gekregen in het opleidingsprogramma van Ferrari. Ze zal dit jaar met steun van het Italiaanse team uitkomen in de Formule-4 kampioenschappen van de internationale autosportbond FIA.

“Ik zal deze dag nooit vergeten. Ik ben enorm trots dat ik als eerste vrouwelijke coureur deel mag gaan uitmaken van het talentenprogramma van Ferrari. Voor mij is het winnen van deze competitie een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt door mijn droom te volgen en coureur te worden. Ik zal alles geven om te laten zien dat ik het waard ben om het Ferrari-tenue te mogen dragen.” Aldus Weug in een reactie.

In totaal deden er twintig vrouwen mee aan de competitie. Na een shoot-out bleven er twaalf vrouwen over die op verschillende trainingskampen mochten laten zien wat ze in huis hadden. Van de twaalf bleven er vier over die op de Ferrari-fabriek in Maranello werden uitgenodigd. Weug werd uiteindelijk de winnaar.

“We zijn vanuit een fysiek en competitief oogpunt erg onder de indruk van haar toewijding en voorbereiding. Hoewel ze weinig ervaring met Formule-auto’s heeft, zagen we dat ze snel was en dat ze de instructies die we gaven in rap tempo oppakte. Uit die houding en uit wat ze zowel op als buiten het circuit heeft laten zien, kunnen we concluderen dat ze klaar is om dit nieuwe avontuur met ons aan te gaan”, aldus Marco Matassa, hoofd van het talentenprogramma van Ferrari.

Foto: Instagram Maya Weug

Gepubliceerd op: 23 jan 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *