Emely de Heus
F1
F1 academy
Emely de Heus

De Nederlandse Emely De Heus (20) gaat vanaf dit nieuwe seizoen racen in het nieuwe Formule 1 academy. Dit is een nieuwe raceklasse voor jonge vrouwelijke coureurs. Het is opgezet door de Formule 1.

De 20-jarige Nederlander gaat voor het Nederlandse MP Motorsport team rijden. Het afgelopen jaar deed de coureur uit Mijnsheerenland al mee aan de W series. Dit is de raceklasse voor vrouwen. Deze nieuwe academy is bedoeld om jonge talenten meer kans te geven op een carrière in de hoogste klasse van de autosport.

De Formule 1 financiert voor 2,25 miljoen euro mee aan het project. Aan het seizoen doen vijf teams mee. Alle teams hebben drie auto’s. Naast de Heus rijden ook twee vrouwen uit de Verenigde Arabische Emiraten mee bij MP Motorsport.

Het seizoen begint eind april in Oostenrijk op de Red Bull Ring. Daar worden in totaal drie races gereden. Dat gebeurt ook bij de andere zes raceweekenden. Van 23 juni tot 25 juni zijn de vrouwen te vinden op het circuit van Zandvoort. Het seizoen eindigt op 22 oktober in Austin, waar die dag ook de GP van de Verenigde Staten worden verreden in de F1.

Emely de Heus
Emely de Heus (Instagram)

“Het voelt geweldig om terug te zijn bij MP, dit is toch een soort tweede huis voor mij” aldus De Heus. “Met de extra ervaring die ik inmiddels heb opgedaan, kijk ik ernaar uit om die van pas te laten komen in mijn eerste seizoen in de F1 academy”.

In 1976 reed voor de laatste keer een vrouw plaats mee in de Formule 1. Dit was de Italiaanse Lella Lombardi.

Gepubliceerd op: 16 mrt 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *