Haas
Michael Schumacher
Mick Schumacher
Mick Schumacher

Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher vindt het niet erg dat hij constant wordt vergelijken met zijn vader. Hij heeft zin in zijn Formule 1 debuut.

“Ik vind het prima, ik stoor me daar niet aan. Natuurlijk moet ik mijn eigen weg volgen, maar mijn vader is voor mij de beste coureur ooit in deze sport. Waarom zou ik daar afstand van nemen?” zegt de 21-jarige coureur in een interview met de BILD. Schumacher junior, werd afgelopen seizoen eerste in de Formule 2. Hij debuteert aankomend seizoen voor team Haas in de F1.

Op 21 maart staat hij voor de eerste keer in Melbourne aan de start van de Formule 1 tijdens de GP van Australië. “Dat wordt een speciaal moment. Ik stap dan in de voetsporen van mijn vader, zo kan je dat wel zeggen. Ik denk dat het heel emotioneel wordt. Ik verheug me op deze uitdaging, op de races en het werken met het team”, blikt de coureur vooruit.

Michael Schumacher won zeven wereldtitels in de Formule 1. Tijdens een skiongeluk in 2013, belandde de oud-coureur in een coma. Sindsdien is zijn gezondheidstoestand onbekend. Mick Schumacher zal samen met Nikita Mazepin een duo vormen bij Haas.

Gepubliceerd op: 29 dec 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *