F1
Formule 1
Haas
Mick Schumacher
Mick Schumacher

Haas heeft vandaag zijn tweede coureur bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen. Mick Schumacher heeft voor meerdere jaren getekend bij het team.

Het hing al een tijdje in de lucht dat Schumacher een stoel bij het team zou krijgen. Gisteren werdt bekend dat Mazepin ook een stoel bij team Haas heeft gekregen. De 21 jarige zoon van meervoudig-wereldkampioen Michael Schumacher heeft voor meerdere jaren getekend bij het Amerikaanse team. Op dit moment is Schumacher leider in het Formule 2 kampioenschap.

Mick Schumacher is een Ferrari-junior en gaat rijden bij het door Ferrari aangedreven team Haas. Het team besloot niet verder te gaan met Romain Grosjean en Kevin Magnussen en kiest voor twee nieuwe jonge coureurs. “Ik ben blij dat we nu eindelijk kunnen bevestigen dat Mick volgend jaar bij ons gaat rijden. Hij verdient een kans in de Formule 1 op basis van zijn prestaties in de zeer competitieve Formule 2”, laat teambaas Gunther weten.

Schumacher is blij met dit nieuws. “Het maakt me ongelooflijk blij”, ik wil graag Haas F1 team, Ferrari en de FDA bedanken voor het vertrouwen en ook wil ik mijn ouders bedanken”. In Abu Dhabi zal de coureur zijn debuut maken tijdens de vrije trainingen.

Gepubliceerd op: 02 dec 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *