Charles Leclrec
GP van Turkije
Kimi Räikkönen
Lewis Hamilton
Max Verstappen
Valtteri Bottas
Max Verstappen - Aston Martin Red Bull

Max Verstappen had vandaag twee goede trainingen. Hij heeft de trainingen in Turkije als snelste afgesloten.

Al was het wel glibberen en glijden over het asfalt. De trainingen begonnen nogal chaotisch. De onderhoudsploeg van Istanbul Park waar de GP van Turkije gereden gaat worden, had kort voor de trainingen het asfalt schoon gemaakt. Meestal gebeurt dit in de nacht. Het leek wel een ijsbaan laat Verstappen weten. “Qua grip kan het hier niet slechter. Het was net alsof we op ijs reden” vertelt Verstappen op zijn website.

Norris kon geen vol gas geven over de baan, en de trainden moest stil worden gelegd omdat Charles Leclerc een pylon kapot had gereden.

Ook na de hervatting bleef het erg glad op de baan. Vooral Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen hadden er last van. Zij maakte vele drifts. Ook Max Verstappen had last van de “ijsbaan” maar zette alle twee de trainingen wel de snelste tijd neer. Carlos Sainz had problemen met zijn motor. De motor happende in het begin en viel later ook uit.

Zaterdagochtend om 10:00 is de derde en laatste training (hopelijk minder glad) en om 13:00 starten de kwalificatie rondes.

Zo ziet de top 10 eruit na de eerste trainingen:

Max Verstappen
Valtteri Bottas
Charles Leclerc
Lewis Hamilton
Alexander Albon
Daniil Kvyat
Pierre Gasly
Sebastian Vettel
Lance Stroll
Lando Norris

Foto: Formula 1

Gepubliceerd op: 13 nov 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *