Lewis Hamilton
McLaren
Mercedes
Lewis Hamilton blijft bij Mercedes

Lewis Hamilton heeft zijn contract bij Mercedes verlengd met een jaar. De verwachting was al dat dit ging gebeuren alleen wist men niet wanneer.

“Ik ben erg verheugd om aan mijn negende seizoen bij Mercedes te kunnen beginnen. We hebben samen geweldige dingen gepresteerd en kijken ernaar uit om ons succes verder uit te bouwen,” reageert Hamilton.

De verwachting was dat Hamilton bij Mercedes bleef rijden, alleen was het nog niet officieel rond. De handtekening en de afspraken ontbraken. Lewis Hamilton wilde goed over zijn toekomst nadenken en daarom duurde het langer voordat de handtekening werd gezet.

Hamilton rijdt al sinds 2013 voor Mercedes. Hiervoor reed de Britse coureur voor McLaren waar hij in 2007 bij begon in de Formule 1. Hamilton won op 1 november 2020 de GP van Emilia-Romagna en daarmee won Mercedes voor het zevende jaar op rij het constructeurskampioenschap.

Hamilton won in 2020 zijn 95ste GP en werd zeven keer wereldkampioen. Hij evenaarde het record wat op naam van Michael Schumacher stond.

In zijn contract zijn afspraken gemaakt voor meer divesiteit en inclusiviteit in de autosport. Mercedes en de 31-jarige Brit richten samen een stichting op. “Ik ben vastberaden om de motorsport diverser te maken voor de toekomstige generaties. Ik ben Mercedes enorm dankbaar dat ze mij steunen,” reageert Hamilton.

Alle zitjes voor het nieuwe seizoen lijken hiermee ingevuld. Het nieuwe Formule 1 seizoen start op 28 maart in Bahrein tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Gepubliceerd op: 08 feb 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *