Lewis Hamilton
Mercedes
Michael Schumacher
Lewis Hamilton

Formule 1-coureur Lewis Hamilton is woensdagavond virtueel geridderd door Queen Elizabeth. De Mercedes coureur staat op een lijst met 1.239  namen.

De lijst met namen is woensdagavond laat door Buckingham Palace gepubliceerd. Hamilton krijgt deze erkenning voor zijn succesvolle loopbaan. Met deze erkenning mag hij zichzelf ‘Sir Lewis’ noemen. Er werd al langer geroepen dat Hamilton deze onderscheiding zou moeten krijgen.

Hamilton is niet de eerste F1-coureur die deze hoge Britse onderscheiding krijgt. Coureurs Jack Brabham, Jackie Stewart en Stirling Moss werden al eerder door de Queen geridderd. Dit jaar sleepte Hamilton zeven wereldtitels binnen. Daarmee heeft hij het record van Michael Schumacher geëvenaard. De Britse coureur heeft 95 GP-overwinningen op zijn naam staan.

In 2008 kreeg Hamilton de Order of the British Empire na zijn eerste wereldtitel. Zijn medaille mocht hij ophalen op Buckingham Palace. Door de coronapandemie is hij virtueel geridderd. Het contract van de Brit bij Mercedes is nog niet verlengd. De verwachting is dat dit snel gaat gebeuren. De eerste race van 2021 staat gepland op 21 maart tijdens de GP van Australië.

Gepubliceerd op: 31 dec 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *