Alexander Albon
Nico Hulkenberg
Racing Point
Red Bull
Sergio Perez
Nico Hulkenberg

Coureur Nico Hulkenberg wordt gezien als een van de kandidaten om Alexander Albon bij Red Bull Racing op te volgen.

Er wordt gespeculeerd dat Albon die naast Max Verstappen rijdt, bij het team weggaat door teleurstellende prestaties. Adviseur Helmut Marko heeft vorige maand weten dat Hulkenberg en Sergio Perez in de race zijn om het stoeltje over te nemen.

Op Serus TV liet de Duitser weten dat hij op dit moment afwacht en probeert fit te blijven. Hij hoopt ook dat hij een stoeltje krijgt voor 2021. “Voorlopig valt er eigenlijk nog niks te melden. Bij veel teams zijn de stoeltjes al verdeeld. Ik heb dit seizoen twee kansen gehad en die gepakt. Ik sta met wat mensen in contact, maar doe de eerste gesprekken altijd zelf. Ik laat alles op me afkomen.”

Dit jaar mocht hij twee keer invallen voor Racing Point. Sergio Perez en Lance Stroll waren allebei besmet met het coronavirus, waardoor Hulkenberg als vervanger gevraagd werd. Bijna alle plekken voor 2021 zijn vergeven. Team Haas kiest waarschijnlijk voor Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Daarom hopen Hulkenberg en Perez allebei voor een stoel bij Red Bull Racing.

Hulkenberg reed negen seizoenen voor de Formule 1. Hij begon zijn carrière bij Williams en ging daarna voor Force India (later Racing Point en Renault) rijden, waar hij eind vorig jaar weg moest.

Gepubliceerd op: 17 nov 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *