Circuit Zandvoort
Formule 1
Grand Prix van Nederland
Zandvoort
Circuit van park Zandvoort

Het aftellen is nu echt begonnen. Over een paar dagen bevindt de Formule 1 zich in Zandvoort voor de Grand Prix van Nederland.

Het heeft even geduurd maar de Grand Prix van Nederland is eindelijk terug. De laatste GP in ons land was in 1985. Het werd ook weleens tijd dat het terug keerde.

In dit bericht lees je de belangrijkste dingen rondom de GP in Nederland.

De Grand Prix van Nederland is op 5 september en start om 15.00. De vrijdag 3 september zijn de trainingen en zaterdag de kwalificatie.

De Grand Prix vind plaats op het circuit van Zandvoort.

De vrije trainingen zijn de dagen voor de race. De eerste training is vrijdag 3 september om 11.30. De tweede dezelfde dag om 15.00 en de derde en laatste is op zaterdag om 12.00.

De kwalificatie race is op zaterdagmiddag 4 september en start om 15.00.

Het circuit park Zandvoort is 4,259 km lang en bevat 15 bochten. Er worden 72 rondes gereden. De scherpste bocht is de Hans Ernstbocht en de snelste Arie Luyendijkbocht.

De Grand Prix van Nederland is voor alle huishoudens met een televisie aansluiting te bekijken. Ziggo Sport bied van 2 september t/m 7 september de F1 aan.

Voor de zondag kan er een beetje regen vallen, maar het blijft vooral droog. Windkracht 3 is voorspeld vanuit het oosten.

Foto: Instagram circuit Zandvoort

Gepubliceerd op: 31 aug 2021

1 reactie(s)

Eén reactie op “Het aftellen is begonnen: Grand Prix van Nederland komt eraan!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *