Lewis Hamilton
Max Verstappen
Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes

Dat het aankomende zondag tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi hard tegen hard zal zijn mocht duidelijk zijn. Volgens Engelse bronnen tegen Sky Sports laat Hamilton een nieuwe sterke motor plaatsen.

Mocht team Mercedes een nieuwe motor plaatsen, dan betekent dat Hamilton een grindstraf van 5 plekken moet incasseren. Het team rekent erop dat met deze motor, Hamilton de eerste plek kan bemachtigen ondanks de gridstraf. Dit zelfde gebeurde in Brazilië. Hamilton had een motor waar Red Bull niet op gerekend had, en achteraf ook bang voor was.

Honda motor

Niet alleen Mercedes sleutels aan de motor, ook Red Bull heeft aanpassingen gedaan. Red Bull zou de Honda motor hebben gerenoveerd samen met Red Bull Powertrains. Dit zorgt ervoor dat Verstappen al het vermogen uit zijn motor kan halen om wereldkampioen te worden. Voor Honda is deze wedstrijd ook belangrijk. Hiermee kunnen ze het wereldkampioenschap binnen slepen als leverancier. Ook Verstappen kan kiezen voor een nieuwe motor, maar dat is nu onnodig omdat deze motor is gerenoveerd.

Tactiek

Dat het een spannende wedstrijd gaat worden is nu wel duidelijk. De motoren staan op 120%, en ook de teamgenoten zijn belangrijk aankomende zondag voor de tactiek.

Gepubliceerd op: 11 dec 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *