F1
Formule1
GP van Abu Dhabi
Haas
Romain Grosjean
Romain Grosjean

Romain Grosjean gaat volgende week niet van start bij de Grand Prix van Abu Dhabi. Hij keert terug naar Zwitserland. Naar zijn gezin.

De GP van Abu Dhabi is de afsluiting van dit seizoen. Grosjean heeft samen met zijn team Haas besloten om terug naar huis te gaan. Door deze beslissing lijkt de Formule 1 carrière van de Fransman voorbij. Grosjean raakte een week geleden betrokken bij een heftige crash.

Zijn auto belande in de vangrail die gelijk in de brand vloog. Grosjean kon gelukkig op tijd uit zijn auto komen en uit de vlammenzee ontsnappen. Hij had alleen brandwonden op zijn handen en voeten. Grosjean hoopte om de laatste race van het seizoen toch te kunnen rijden. “Ik heb er lang met de dokter over gesproken”, voor mijn gezondheid en veiligheid is het beter om niet rijden in Abu Dhabi”, vertelt hij in een videoboodschap.

Eind oktober werd bekend gemaakt dat Grosjean en Magnussen in het nieuwe seizoen niet voor Haas gaan rijden. Team Haas heeft twee nieuwe coureurs afgelopen week gepresenteerd. Of Grosjean ooit nog terugkeert in de F1 is niet duidelijk.

Gepubliceerd op: 06 dec 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *