Formule 1
GP van Australië
GP van China
Imola
Circuit

Het zat er al aan te komen. De GP’s van Australië en China die aan het begin van het Formule 1 seizoen gepland stonden, worden uitgesteld.

Eind december werd er al over gesproken om de GP van Australië uit te stellen. Het Formule 1 seizoen begint dus in Bahrein. De GP van Australië wordt verplaats en de GP van China wordt waarschijnlijk vervangen door Imola.

Afgelopen week werd al duidelijk dat de teams geen rekening meer hielden met een GP in Melbourne. Door de strenge maatregelen en de reisrestricties door het coronavirus maken het onmogelijk om de GP door te laten gaan. De eerste race van het seizoen wordt dus de GP van Bahrein die op 21 maart verreden gaat worden. De GP van Australië wordt verplaatst naar 21 november.

Ook de GP van China gaat dus niet door. Daar zijn de regels rondom het coronavirus ook verscherpt. Afgelopen weekend liet de promotor van de Grand Prix weten een verzoek te hebben ingediend bij de Formule 1 om deze GP uit te stellen. De F1 heeft dit verzoek dus ingewilligd. Deze race wordt waarschijnlijk vervangen door Imola, want China vinden we op de aangepast kalender voor 2021 niet meer terug.

Zo ziet de kalender er voor 2021 uit:


28 maart – Bahrein
18 april – Emilia-Romagna
2 mei – TBC
9 mei – Spanje
23 mei – Monaco
6 juni – Azerbeidzjan
13 juni – Canada
27 juni – Frankrijk
4 juli – Oostenrijk
18 juli – Groot-Brittannië
1 augustus – Hongarije
29 augustus – België
5 september – Nederland
12 september – Italië
26 september – Rusland
3 oktober – Singapore
10 oktober – Japan
24 oktober – Verenigde Staten
31 oktober – Mexico
7 november – Brazilië
21 november – Australië
5 december – Saoedi-Arabië
12 december – Abu Dhabi

Gepubliceerd op: 12 jan 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *