Formule 1
GP van Vietnam
Formule1 Vietnam

De GP van Vietnam gaat officieel niet door. De race zou eigenlijk in april door de straten van Hanoi, gereden worden. Maar werdt door het coronavirus uitgesteld.

De GP van Vietnam zou de derde wedstrijd van dit seizoen zijn. Door de uitbraak van het coronavirus werdt deze race uitgesteld. Er is nu besloten om de race helemaal niet meer door te laten gaan. “Dit was een uiterst moeilijke maar noodzakelijke beslissing gezien de aanhoudende onzekerheid die wordt veroorzaakt door de wereldwijde pandemie van het coronavirus” aldus de organisatoren van de Formule 1.

Er zou voor het eerst in de geschiedenis een Formule 1 race worden gereden in Vietnam. Uit cijfers van het ministerie van gezondheid blijkt dat Vietnam niet heel zwaar getroffen is door het virus. 1110 besmettingen en 35 doden.

Vanwege het virus zijn veel races uitgesteld. Van de 17 rondes zijn er nu 11 gereden. Zondag 24 oktober vindt de 12 ronde plaats. De GP van Vietnam zou mogelijk in november worden gereden. Deze gaat dus helemaal niet meer door.

Gepubliceerd op: 16 okt 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *