F1
Formule1
George Russell
Mercedes
George Russell

George Russell zal Lewis Hamilton vervangen tijdens de GP van Sakhir. Hamilton is positief getest op het coronavirus.

Aankomende zondag 6 december wordt de GP van Sakhir gereden. Gisteren werdt bekend dat Lewis Hamilton positief op het coronavirus is getest en in isloatie zit. Mercedes heeft George Russell aangewezen als de vervanger van Hamilton.

Stoffel Vandoorne en Russell werden al snel genoemd als vervangers. Vandoorne heeft in 2018 voor het laatst in de Formule 1 gereden en is vooral test en reserve coureur. Daarom stond George Russell bovenaan op de lijst van het team. Russell rijdt sinds 2019 voor team Williams. Hoewel hij nog geen punten heeft gepakt, valt de jonge coureur wel op.

Russel heeft namelijk ervaring met 2020 banden, en met de krachtbron van Mercedes. Daarom stond hij hoog op de lijst als vervanger. Mercedes team-baas is blij met Russell als vervanger: “ik wil in de eerste plaats iedereen bij Williams bedanken voor hun medewerking, we hebben nu voor het eerst een Mercedes-juniorcoureur in één van onze eigen auto’s zitten. Ik twijfel er dan ook niet aan dat hij sterk zal presteren naast teamgenoot Valtteri Bottas”.

De GP van Sakhir start zondag 6 december vanaf 18:10.

Gepubliceerd op: 02 dec 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *