AlphaTauri
Pierre Gasly
Red Bull
Pierre Gasly blijft bij AlphaTauri

Pierre Gasly blijft ook in het nieuwe seizoen verbonden aan AlphaTauri. Dat heeft het team vandaag bekend gemaakt. De Fransman is bezig met een ijzersterk seizoen.

Gasly mocht tijdens de Grand Prix van Maleisië in 2017 voor het eerst voor AlphaTauri rijden. Toen heette dat nog Toro Rosso. In 2019 stapte hij over naar Red Bull Racing, maar dat was geen succes. Na een half jaar moest hij daar weg, en ging terug naar het team waar hij debuteerde.

Het hoogtepunt was de zege in de Grand Prix van Italië eerder dit jaar. Deze prestaties hebben hem dus een contract verlening opgeleverd.

De afgelopen periode waren er geruchten dat Gasly over zou stappen naar Red Bull omdat Alex Albon ondermaats presteert. De Teambaas van Red Bull liet toen al weten dat dit niet het geval was, en ze liever iemand van buitenaf willen. Ook wordt Pierre zijn naam genoemd als nieuwe coureur van Renault. Maar Gasly blijft bij AlphaTauri.

Teambaas Franz Tost zegt her volgende over de verlening: “Hij maakt al vele jaren deel uit van de rijderspool van Red Bull en ik hoop dat hij nog vele jaren binnen de familie blijft. Sinds zijn terugkeer naar het team heeft hij regelmatig extreem goede prestaties laten zien met twee podiums: een tweede plaats in Brazilië 2019 en een zege in onze thuisrace in Italië. Pierre heeft bewezen uitermate competitief te zijn, mede dankzij zijn geweldige racevaardigheden.”

Foto: Instagram Pierre Gasly

Gepubliceerd op: 28 okt 2020

1 reactie(s)

Eén reactie op “Gasly blijft bij AlphaTauri”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *