Formule 1
Formule 1

De Formule 1 overweegt om dit jaar nog sprintraces te gaan invoeren aan het zaterdagprogramma. Een Grand Prix met een omgekeerde starvolgorde is niet te doen.

Nieuwe F1 baas Stefano Domenicali liet dat donderdagavond weten tijdens een digital persconferentie. Plannen voor sprintraces en omgekeerde startvolgorde bestaan al veel langer. Ze zijn vooral bedoeld om een race spannender en onvoorspelbaarder te maken.

“Het is belangrijk om over nieuwe ideeën na te denken. Maar daarbij mogen we de traditionele benadering van het racen niet verliezen”, vertelt Domenicali. De omgekeerde startpositie is een no-go. Bij dat plan zou de winnaar van een voorgaande Grand Prix achteraan beginnen, en die als laatste eindigde, vooraan beginnen.

“We kijken momenteel wel serieus naar sprintraces op zaterdag. Daar zouden we dit jaar al mee kunnen gaan testen”, vertelde Domenicali. Op dit moment worden er gesprekken met teams gevoerd over de invoering hiervan. In de Formule 2 gebeurt dit al sinds een aantal jaren.

Gepubliceerd op: 05 feb 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *