Formule 1
Grand Prix van Belgie
Grand Prix van Belgie

Dit weekend is de Formule 1 in België te vinden op het Circuit de Spa-Francorchamps voor de Grand Prix van België. Vandaag is de laatste vrije training op een nat circuit. Vanmiddag zijn de kwalificaties en morgenmiddag om 15:00 uur komen de coureurs in actie!

Vrijdagmiddag waren de eerste twee vrije trainingen op het Spa-Francorchamps circuit in België. Verstappen was in de eerste training net niet sneller dan Bottas maar de tweede training zette hij de snelste tijd neer. Ondanks dat hij met zijn bolide met nog 2 minuten op de klok in het grind eindigde. De coureur hield er zelf gelukkig niks aan over maar zijn auto is wel beschadigd.

Met nog twee minuten en 50 seconden op de klok en sneller dan Lewis Hamilton, verloor de Nederlander de controle over zijn stuur en knalde de grindbak in. Een echte crash was het niet, maar er lag teveel grind op de baan dat er besloten werd om de training verder te staken.

Vanmiddag om 15.00 uur starten de kwalificaties op het circuit. Zondagmiddag om 15.00 barst de strijd los op het Circuit de Spa-Francorchamps in België.

Gepubliceerd op: 28 aug 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *