Alexander Albon
GP van Abu Dhabi
Lando Norris
Lewis Hamilton
Max Verstappen
Valtteri Bottas
GP van Abu Dhabi

De laatste drie trainingen van het Formule 1 seizoen zitten erop. Vanmorgen werd de laatste vrije training gereden voor de GP van Abu Dhabi.

De coureurs hebben het circuit kunnen verkennen voor de kwalificaties en de race laatste race morgen. Lewis Hamilton rijdt weer mee, hij is donderdag negatief getest op het coronavirus en is de auto weer ingekropen. Tijdens de trainingen zagen we ook een nieuw gezicht. Schumacher kroop in de auto van Haas om mee te trainen.

Max Verstappen was in de eerste training net sneller van Valtteri Bottas en eindigde deze training als eerste. Verstappen die op zachte banden reed, noteerde een tijd van 1.37,378 en Bottas 1.37,412. Esteban Ocon die werd derde, en Alexander Albon vierde. Hamilton had problemen met zijn remmen, waardoor hij een half uur niet op de baan kon. Hij heeft uiteindelijk 24 rondes kunnen racen.

Nieuwkomer Mick Schumacher eindigde op de achttiende plek.

In de tweede training gebeurde er wat meer. Verstappen eindigde als derde. Mercedes-duo Hamilton Bottas op de eerste twee plekken. Bottas noteerde de snelste tijd: 1.36,276 en Hamilton 1.36,479. De top drie reden op medium banden en de rest op soft. Albon werd vierde en Lando Norris op de vijfde plek.

In het laatste kwartier kreeg Kimi Räikkönen van Alfa Romeo problemen met zijn motor die uiteindelijk in de brand vloog. Räikkönen kon gelukkig zonder problemen uit de auto komen. De Marshalls hadden het vuur snel onder controle. Het incident zorgde voor een rode vlag.

In de laatste training was Verstappen sneller en noteerde op soft banden een tijd van 1.36,251. Plek twee en drie zijn voor Albon en Ricciardo. Opvallend is dat het Mercedes-duo Hamilton & Bottas als zesde en negende eindigde in deze laatste training. Vanmiddag vanaf 14:00 start de kwalificaties en zondag vanaf 14:10 de GP van Abu Dhabi.

Foto: Instagram F1

Gepubliceerd op: 12 dec 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *