Max Verstappen
Red Bull
Sergio Perez
Oracle Red Bull Racing nieuwe auto

Gistermiddag presenteerde Red Bull racing en Verstappen hun nieuwe bolide waarmee de Nederlandse coureur opnieuw een gooi gaat doen om wereldkampioen te worden.

Red Bull presenteerde hun RB18. De auto waarmee Verstappen en Perez gaan racen is bedacht door technisch directeur Adrian Newey. Dat hij kwaliteit autos maakt is wel duidelijk. Hij heeft namelijk ook de auto bedacht waarmee de Limburgse coureur afgelopen jaar wereldkampioen werd. Veel details zijn er niet, alleen dat hij voldoet aan de nieuwe regelgeving van de Formule 1. Veder heeft de nieuwe auto een gekromde voorvleugel en futuristische achtervleugel.

Wintertests

Verstappen heeft er nog niet veel mee gereden in de simulator. De wintertests komen er nog aan. Teams onthullen nog niet veel over hun auto, zodat de concurrent niet wijzer wordt. De eerste wintertest is op 23 februari in Barcelona. Dat wordt de eerste keer dat Verstappen en Perez in de auto kruipen.

Oracle Red Bull Racing nieuwe auto

Kleuren

Qua kleuren is er niet zoveel veranderd. De zwart/oranje kleuren van Red Bull zoals we dat kennen zitten er weer op. Wat wel is veranderd is de sponsor. Honda is gestopt en die naam is logisch ook verdwenen van de auto. Oracle is nu de hoofdsponsor en die naam vinden we nu terug op de auto. Het is nu Oracle Red Bull Racing.

Oracle Red Bull Racing nieuwe auto

Fotos: Oracle Red Bull Racing

Gepubliceerd op: 10 feb 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *