GP van Abu Dhabi
Yas Marina circuit

De laatste race van dit (rare) seizoen is de GP van Abu Dhabi. Deze GP vindt dit weekend 13 december plaats in de Formule 1.

De GP van Abu Dhabi is de laatste race van dit rare seizoen. Door het coronavirus zijn er GP’s verplaatst of zelfs niet doorgegaan. Voor 2021 is er een voorlopig wedstrijdschema. Deze is nog niet helemaal compleet.

Komend weekend zal Grosjean niet mee racen in de GP. Hij heeft begin deze week besloten om terug te keren naar zijn familie en de laatste race aan hem voorbij te laten gaan. Pietro Fittipaldi vervangt de coureur voor team Haas. Ook is het de vraag of Lewis Hamilton erbij zal zijn. Hij moest vorige week de GP van Sakhir missen doordat hij besmet was met het coronavirus.

Hij heeft aangegeven dat het beter met hem gaat, en rustig aan het trainen is. Zou Hamilton zelf in de auto kruipen dit weekend, of zal Russell hem opnieuw vervangen?

De eerste vrije training start op vrijdag 11 december om 10:00. De tweede om 14.00. De derde vrije training is op zaterdag 12 december om 11:00.

De kwalificatie race is op zaterdag 12 december en start om 14:00.

De race is op zondag 13 december en start om 14:10. Deze race vindt plaats op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi.

Het Yas Marina circuit is zo’n vier en een half kilometer lang. Het loopt dwars door een sjieke buurt. De uitgang van de pitsstop loopt onder de eerste bocht door, en rijden de coureurs op een gegeven moment onder een hotel door. Het circuit is te vinden op Yas Island.

In Nederland kun je de race, trainingen en kwalificatie race bij Ziggo Sport kijken en is te zien op kanaal 14 voor Ziggo klanten.

Mocht je geen Ziggo klant zijn, kun je ook terecht bij RTL Deutschland. op Kanaal: 47.

Het wordt zo’n 24 graden. De zon schijnt met af en toe een wolk.

Gepubliceerd op: 10 dec 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *