Next race

Grand Prix van België 2024

26 jul
00:00:00
Vlag van belgiumSpa Bekijk de race
dagen
uren
minuten
seconden
Zhou Guanyu

Guanyu Zhou

Team: Alfa Romeo
Nationaliteit: Chinese
Geboortedatum: 30 mei 1999
Actief: 2022 - 2023

Guanyu Zhou is een jonge Chinese coureur die momenteel actief is in de Formule 1. Hij is geboren in 1999 en begon zijn carrière in de karting, waar hij snel opviel met zijn snelheid en vaardigheden. Na een aantal succesvolle jaren in de karting, maakte hij de stap naar de Formule Renault Eurocup, waar hij in 2019 de titel won.

In 2020 maakte Zhou de stap naar de Formule 2, waar hij een indrukwekkend debuutseizoen had. Hij eindigde op de derde plaats in het kampioenschap en behaalde zijn eerste pole position en overwinning in de categorie. Dit resulteerde in een testdag met de Renault Formule 1-team, waar hij overtuigde met zijn snelheid en consistentie.

In 2021 werd Zhou aangekondigd als de reservecoureur van het Renault Formule 1-team. Hij maakte zijn debuut tijdens de Grand Prix van Bahrein als vervanger van de geblesseerde Fernando Alonso en eindigde op een respectabele 11e plaats. Hij maakte later in het seizoen ook een aantal andere optredens als vervanger van de geblesseerde coureur.