GP Portugal
Lance Stroll
Max Verstappen
Pierre Gasly
Valtteri Bottas
Pierre Gasly auto vat vlam op GP van Portugal

Vandaag was de eerste vrije training voor de GP van Portugal. Het is vooral het verkennen van de baan. Bottas was de snelste van alle coureurs.

Valtteri Bottas was tijdens de vrije training het snelste. De coureurs was de enige die een tijd wist te noteren. De training werd twee keer onderbroken. De auto van Gasly vatte vlam, en aan het einde botste Max Verstappen tegen Lance Stroll. Verstappen van Red Bull Racing zette wel een tweede tijd neer voor Norris en Leclerc.

Snel na de start van de werd de training stil gelegd omdat de auto van Pierre Gasly vlam vatte. Gasly verloor vermogen, en er kwam rook uit zijn auto. De training werd voor 15 minuten stil gelegd.

Net voor het einde van de training ging het mis bij Verstappen en Stroll. De Nederland reedt achter Stroll, en wilde hem voorbij voor een snelle ronde. Bij het insturen van een bocht ging het mis. Stroll raakte de auto van Verstappen. De auto van Stroll was zo kapot, dat hij niet meer verder kon. Verstappen kon nog wel verder maar zette niet een beste tijd neer. Na overleg met de stewards is er besloten om geen straf te geven.

De GP van Portugal begint zondag 25 oktober om 14.10 uur.

Gepubliceerd op: 23 okt 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *