Grand Prix van Azerbeidzjan
Grand Prix van Azerbeidzjan

Aankomend weekend wordt er weer een F1 race gereden tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Verstappen staat op dit moment eerste in het WK-klassement. Blijft dat na deze GP ook zo?

We vliegen door de wedstrijden heen! Deze zondag 12 juni zijn we bij de achtste race aan beland. De tijden wijken een beetje af van wat we gewend zijn. Het is zondag een race waarin veel kan gebeuren, het is namelijk een moeilijk circuit maar het kan ook snel voorbij zijn zonder grote incidenten.

In dit artikel vind je alle informatie die je moet weten voor de Grand Prix. Let op sommige tijden wijken af van wat we gewent zijn.

De eerste vrije training is op vrijdag 10 juni en start om 13.00 uur. De tweede start dezelfde dag om 16.00 uur. De derde start zaterdagmiddag 11 juni om 13.00 uur.

De kwalificatie race is op zaterdagmiddag 11 juni om 16.00 uur.

De race is op zondagmiddag 12 juni, en de starttijd is om LET OP: 13.00 uur. Anders dan we gewend zijn.

De race wordt gereden op het Baku City Circuit in Azerbeidzjan. Het circuit is gebouwd rondom de boulevard. Het is een moeilijk circuit, Haakse bochten met rechte stukken waar gas gegeven kan worden. Het circuit is 6.001 km waar 51 rondes gereden worden.

De Grand Prix is te zien als je een account bij streamingsdienst ViaPlay hebt, of als je een account bij F1 TV hebt.

Gepubliceerd op: 07 jun 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *