Alexander Albon
Max Verstappen
Red Bull
Sergio Perez
Alexander Albon

Coureur Alexander Albon die zijn stoel voor het nieuwe Formule 1 seizoen moest afgeven aan Sergio Perez heeft voor het eerst gereageerd.

Vrijdag werd bekend dat Mexicaan Sergio Perez het tweede stoeltje bij Red Bull krijgt naast Max Verstappen. Al maanden werd gespeculeerd of Red Bull, coureur Albon nog een kans zou geven na tegenvallende resultaten. Perez wordt de nieuwe coureur naast Verstappen in het nieuwe seizoen.

Op Instagram heeft Albon vandaag voor het eerst gereageerd. Hij schrijft “ik kan niet liegen jongens, dit doet pijn, ik heb alles gegeven, maar het was niet voldoende. Ik wil iedereen die me gesteund heeft enorm bedanken, vooral mijn Thaise fans. Jullie hebben me er doorheen gesleept” schijft Albon.

De resultaten van de Thai waren niet daverend. Hij stond dit seizoen twee keer op het podium en staat negende in de WK-stand. Albon blijft wel test en reserve coureur voor Red Bull en heeft een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de nieuwe auto voor 2022. Ook schrijft de Thai dat hij hoopt weer terug te keren in de Formule 1. “Ik geef niet op, mijn hele leven staat in het teken van deze sport en het mag hier niet stoppen. Ik heb nog meer te bieden en richt me op een terugkeer in 2022”.

Het nieuwe seizoen voor de Formule 1 begint op 21 maart tijdens de GP van Australië.

Gepubliceerd op: 20 dec 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *